Home contactCredeconsult: levert epb, epc energiecertificaten
Home Opleiding Energie Webdesign Advies Tips Contact
Meer inlichtingen op
tel 053/80 34 60
gsm 0474/83 43 09

EPC: energieprestatiecertificaat voor publieke gebouwen

Het EPC is verplicht voor gebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken en die vaak door het publiek worden bezocht, moet een energieprestatiecertificaat beschikbaar zijn.

 

Het EPC voor publieke gebouwen wordt opgemaakt door ofwel een erkende externe energiedeskundige voor publieke gebouwen ofwel door een interne energiedeskundige met behulp van een webapplicatie. 

De energieverbruiken worden opgenomen over exact één jaar. De energiedeskundige berekent ook nog de bruikbare vloeroppervlakte en het bruto volume van de gebouwen .

Het energieprestatiecertificaat voor publieke gebouwen is maximaal tien jaar geldig.

Als een publiek gebouw waarvoor een nog geldig energieprestatiecertificaat werd opgemaakt een andere gebruiker krijgt, dan vervalt het energieprestatiecertificaat in kwestie. Als deze nieuwe gebruiker een publieke organisatie is, moet die binnen vijftien maanden na de ingebruikname van het publieke gebouw over een energieprestatiecertificaat beschikken. Het energieprestatiecertificaat wordt immers gedeeltelijk gebaseerd op het gebruikersgedrag van de publieke organisatie.
Indien gedurende de geldigheidsduur van het EPC energiebesparende investeringen gedaan werden aan het gebouw, kan de publieke gebruiker er voor kiezen om een nieuw EPC te laten opmaken. Let wel, om een correct EPC op te maken moeten de energieverbruiken gedurende exact één jaar bijgehouden worden.

Credeconsult is erkend energiedeskundige voor publieke gebouwen.

 

wij helpen je graag verder

 

Vraag vrijblijvend een offerte. Tel 053/80 34 60 GSM 0474/83 43 09