Home contactCredeconsult: levert epb, epc energiecertificaten
Home Opleiding Energie Webdesign Advies Tips Contact
Meer inlichtingen op
tel 053/80 34 60
gsm 0474/83 43 09

EPB: energie prestatie binnenklimaat

epb verslaggeving voor nieuwbouw

Als bouwheer ben je verplicht om voor de start van de werkzaamheden een energieverslaggever aan te stellen. De energieverslaggever moet 8 dagen voor de start een startverklaring indienen. Je bent ook verplicht om aan de energieregelgeving te voldoen.

Credeconsult is erkend energieverslaggever en energiedeskundige EP 07029.

Voor nieuwbouwwoningen en volledige herbouw zijn volgende eisen belangrijk:

voor aanvragen van stedenbouwkundige vergunningen vanaf 2010:

Voor bouwaanvragen vanaf 2011 moeten ook koudebruggen ingerekend worden.

Voor bouwaanvragen vanaf 2012

Voor bouwaanvragen vanaf 2014 K peil 40 en E peil 60

In nieuwe gebouwen en gebouwen die ingrijpend worden verbouwd, moet vanaf 2014 een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen worden gehaald.

Dit kan gebeuren door:

de voorwaarden staan in deze folder

zie ook:energiesparen.be

Het K-peil van een woning geeft de graad van thermische verliezen door de buitenmuren, vloeren, daken, vensters en buitendeuren van een gebouw aan.

Het E peil houdt onder andere rekening met isolatie, verwarming, warmwater productie en de verdeling van de warmte. Ook ventilatieverliezen worden in rekening gebracht.

Jaarlijks netto primair energieverbruik is voornamelijk afhankelijk van de goede isolatie van de woning maar heeft ook te maken met het bruikbaar aantal m2 . Bij een hellend dak is dit minder.

Ventileren is noodzakelijk voor een goed binnenklimaat. Schimmels vermijden en een goede luchtkwaliteit zijn belangrijk voor de goede gezondheid.

Verse buitenlucht wordt aangevoerd in de droge ruimtes zoals slaapkamers, woonkamer, speelkamer en bureel. De vervuilde lucht wordt afgevoerd uit de natte ruimtes zoals keuken, badkamer en wasplaats.

Bij verbouwingen moet ook meestal een EPB verslag worden opgemaakt indien er een stedenbouwkundige vergunning nodig is en ook bij meldingen  Hierbij zijn er ook heel wat premies te verkrijgen.

EPB verslag nodig? Wij helpen je graag verder

Credeconsult maakt steeds een adviesberekening en helpt je bij de keuze van isolatiemateriaal, vensters, ventilatie en verwarming en alternatieve energie. Wij begeleiden je om de bouwknopen zo goed mogelijk uit te voeren en ook zo luchtdicht mogelijk te bouwen.

Wij adviseren je ook in verband met premies. Zie ook energiesparen

Vraag vrijblijvend een offerte. Tel 053/80 34 60 GSM 0474/83 43 09